Asigurarile RCA mai ieftine

Asigurarile RCA mai ieftine

Asigurarile RCA mai ieftine – cauza scaderii pietei asigurarilor RCA!? De ce a scazut piata asigurarilor RCA? Scaderea tarifelor asigurarilor RCA pare a fi principala cauza.

Conform unui sondaj recent, principalele motive pentru care a scazut piata asigurarilor RCA la 6 luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut sunt scaderea tarifelor asigurarilor RCA si faptul ca tot mai multe persoane circula fara asigurare. 44,3% dintre respondenti au considerat ca motivul pentru care volumul total de prime a scazut este din cauza ca multi soferi au renuntat la a-si mai incheia o polita de asigurare de raspundere civila auto obligatorie (RCA).

In acelasi timp, 38,5% sunt de parere ca scaderea preturilor asigurarilor RCA practicate de catre companii este motivul principal al scaderii. Contrar unei cresteri constante a nivelului despagubirilor, tarifele pe asigurarile RCA au scazut fata de anul anterior, ramanand totodata, la un nivel redus fata de nevoile pietei. De altfel, pretul pentru asigurarea RCA a fost tot timpul un subiect sensibil pentru companii, avand in vedere ca aceasta reprezinta cea mai dezvoltata forma de asigurare din Romania si aduce o mare parte din incasari.

Asigurare RCA ieftin

Asigurare RCA ieftin


In acelasi timp, numai 10,7% considera ca inmatricularea masinilor in Bulgaria a putut determina si o scadere a pietei locale a asigurarilor RCA. Renuntarea la a mai merge cu masina nu este unul dintre argumentele principale, aceasta opinie fiind impartasita doar de 6,6% din participantii la sondaj.

Piata asigurarilor RCA a scazut in prima jumatate a anului cu 17,5% fata de semestrul I din 2010, pana la 1,13 mld. lei. Potrivit CSA, societatile de asigurare au redus tarifele asigurarilor RCA astfel incat acestea sa reprezinte o cheltuiala si mai mica in bugetele proprietarilor de vehicule, deja afectate de conditiile economice dificile, in unicul scop de a mentine peste 85% gradul de cuprindere in asigurarea obligatorie a vehiculelor din Romania, asa cum cere Uniunea Europeana.
O scadere a pretului asigurarilor RCA se poate vedea clar si pe siteul de vinzare online RCA www.CitySmart.ro unde tarifele RCA sunt cu pina la 40% mai mici fata de preturile normale.

Un gând despre „Asigurarile RCA mai ieftine

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s