Asigurarea medicala de calatorie

Asigurarea medicala de calatorie

Asigurarea medicala de calatorie

Totul despre asigurarea medicala de calatorie
Necesitatea unei asigurari medicale de calatorie in stainatate este putin cunoscuta de romani. O astfel de polita de asigurare pentru calatorie este un pachet complet ce ofera asigurare in caz de accidente sau boli survenite in timpul concediului sau deplasarii care il scuteste pe turist de o serie de cheltuieli neprevazute in cazul unui eveniment nefericit.
In limita sumei asigurate, politele de asigurari medicale de calatorie in strainatate poate sa acopere cheltuielile cum ar fi cele destinte pentru consultatie, diagnosticare, tratament, medicatie, interventii chirurgicale, transport cu ambulanta, transportul in tara al asiguratului bolnav sau decedat.
Perioada contracutala asigurarii este de maximum un an si garanteaza acoperire 24 de ore din 24, cu valabilitate in intreaga lume. O mentiune notabila ar fi aceea ca simpla asigurare medicala de calatorie nu mai este suficienta in momentul de fata, avand in vedere ca majoritatea companiilor de asigurari ofera pachete care acopera diferite riscuri, nu doar pe cele de accident sau boala. Personele care vor asigurare pentru situatii in care au nevoie de interventii medicale pe durata vacantei, pot aleg cardul de sanatate care este eliberat gratuit de catre institutiile abilitate. Cu o investitie minora, comparativ cu cea efectuata pentru sejurul ales, astfel de asigurari medicale de calatorie va scapa de anumite neplaceri ce ar putea intervenii pe perioada deplasarii dumneavoastra.
Asigurarea de calatorie ofera protectie bagajelor
Solicitand agentiilor de turism o asigurare de calatorie care sa acopere si riscuri ce privesc bagajele, turistul poate primi de la transportator despagubiri de sute de euro in cazul in care bagajele sunt recuperate cu intarziere de asigurat, iar daca acestea sunt pierdute, turistul poate obtine o despagubire de pana la 1000 euro.
In momentul de fata, pe piata de asigurari exista polite pentru bagaje, asigurarea de anulare a calatoriei «storno», de intarziere a plecarii in calatorie, de pierdere a legaturii aeriene, de raspundere civila si pentru prejudicii cauzate in cursul calatoriei.
Inainte de a contracta un astfel de pachet de asigurari pentru calatorii, turistii trebuie sa ceara toate detaliile privind riscurile acoperite de asigurare. De exemplu, in cazul asigurarii bagajelor, trebuie sa afle daca sunt acoperite si eventualele obiecte costisitoare pe care ei planuiesc sa le ia in calatorie, asa cum sunt bijuteriile sau aparatura electronica.
Asigurari medicale de calatorie sunt clasificate in functie de scopul acestora (vacanta sau afaceri), cu o limita de suma si acopera cheltuielile cu problemele medicale intampinate in intervalul de timp pentru care s-a platit polita.
Sumele platite se calculeaza tinand cont de tara de destinatie, varsta solicitantului sau durata sejurului. Cea mai ieftina asigurare este cea pentru acoperirea unui sejur de o saptamana, costul acesteia fiind de cateva zeci de lei/persoana, suma care include si costul asigurarii medicale si al bagajelor.

Un gând despre „Asigurarea medicala de calatorie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s